Tijd voor schilderen

 

Curriculum vitae Ron Westerweel '54

 

Tijdens mijn studie Geneeskunde in Utrecht vond  ik kennelijk toch nog tijd om te schilderen. Dit resulteerde in een aantal impressionistische  olieverfschilderijen. Kreeg een etalage aan de Utrechtse Oudegracht aangeboden om te exposeren, maar daar is het nooit meer van gekomen. Er volgde een voor schilderen te drukke artsencarriere: huisarts in Amersfoort tot 1997 en medisch adviseur ten behoeve van slachtoffers van letselschade tot eind 2017. Daarnaast vrijwel steeds bestuurlijke functies. 

 

De 'schilder'draad is dan toch weer in 2016 opgepakt met eerst een schildercursus, de nodige zelfstudie en vervolgens gerichte cursussen. Daarna de bij mij passende weg ingeslagen, exposerend en sinds 2020 ook galeriehouder. 

Mijn stijl is nu meer realistisch met uitbeelding van wat om uiteenlopende redenen indruk maakt. Belangrijke elementen zijn de variatie in onderwerpen, sfeer, kleur, (markante) portretten, bijzondere gebouwen en natuur. Nou ja, of juist zo heel 'gewoon'. Liefst met een verhaal erachter en regelmatig niet zonder enige humor. 

 

Als materialen gebruik ik vooral acrylverf en water-oplosbare olieverf.  Maar ook wel pastelkrijt, aquarelverf of houtskool.  

 

Lid Nationale Associatie voor Beeldend Kunstenaars.

 

Mijn werkruimte werd veel te klein en het licht was behelpen. Dit leidde tot de oprichting van de Galerie Goese Kade, waarover meer op de website daarvan: